Komunikat dotyczący plików cookies Niniejsza witryna internetowa, w celu zapewnienia Państwu odpowiedniej jakości usług, korzysta z plików cookies. Mogą również korzystać z nich współpracujące z nami instytucje i reklamodawcy. W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Pozostając w tym serwisie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

x

  Strona główna     GALERIE     kontakt     Regulamin     mapa serwisu     powiadom o stronie     startuj z nami     drukuj stronę
Wersja językowa:  polski Deutsch
środa, 22 listopada 2017 22:47   Imieniny: Cecylii, Wszemiły, Stefana

Szukaj hoteli:

Data zameldowania

calendar

Data wymeldowania

calendar
Produkty Tradycyjne Województwa Lubuskiego
Kapusta kwaszona nadnotecka
Strudel (strucla)
Paska Bukowińska
Bochen chleba starowiejskiego
Miód wielokwiatowy łąkowy z Doliny Noteci
Miód pitny - trójniak
Piwo wschowskie
Wino gronowe
Jarzębiak na winiaku
Jarzębiak
Statystyki serwisu
obecnie gości: 70
odwiedziło nas: 76753179
liczba odsłon: 211552827
liczba stron: 5559
komentarzy: 69120
Ostatnio aktualizowane strony
 Green Town of Jazz
 9 Lubuskie Zaduszki Jazzowe 2017 z kwintetem Zbigniewa Namysłowskiego
 Winobranie 2-10.09.2017
 XV edycja Muzyki w Raju
 Przedsionek Raju 2017
 Przystanek Woodstock 2017
 HOTELE
 Lato Muz Wszelakich 2017
 Jacek Frąckiewicz – Malowidła
NAJCZĘŚCIEJ OGLĄDANE
 AKTUALNOŚCI
 Ciekawe miejsca
 Wirtualna wycieczka
 Trasa dojazdu
 Podziel się widokiem
 Muzyczne
 Kulturalne
 Sportowe
 Cykliczne
NAJCZĘŚCIEJ KOMENTOWANE
 KONOTOP
 GOŚCIM
 GĄDKÓW WIELKI
 SYCOWICE
 GMINA SZCZANIEC
 BOBRÓWKO
 RĄPICE
 OPALEWO
 SIERCZ
Strona główna «  KULTURA  «  Produkty Tradycyjne Województwa Lubuskiego  
Produkty Tradycyjne Województwa Lubuskiego

Województwo Lubuskie słynie nie tylko z licznych atrakcji trurystycznych, ale również z produktów (zazwyczaj żywnościowych), które podbijają serca
i podniebienia wielu osób. Prodkty te mają bogatą historię i wiążą się
z tradycjami mieszkańców, którzy je wytwarzają.

Produkty tradycyjne - są produktami o Gwarantowanej Tradycyjnej Specyfice. Są one produkowane na obszarach, zgodnie z tradycyjnymi metodami wytwarzania. Produkty te muszą mieć co najmniej 25-letnią tradycję wytwarzania. Wpisanie produktów czy środków spożywczych na Listę Produktów Tradycyjnych daje szansę na wzrost atrakcyjności polskiej kuchni oraz terenów wiejskich i turystyki na tych obszarach.

LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH WOJEWÓDZTWA LUBUSKIEGO:


Kapusta kwaszona nadnotecka

 

Strudel (strucla)

 

Paska Bukowińska

 

Bochen Chleba starowiejskiego

 

Miód wielokwiatowy łąkowy z Doliny Noteci

 

Miód pitny - trójniak

 

Piwo wschowskie

 

Wino gronowe

 

Jarzębiak na winiaku

 

Jarzębiak

Żródło: www.modr.pl/regionalne/pliki/pprit.pps, www.minrol.gov.pl

 Komentarze (0)  
Pogoda w regionie
[22.11.2017 22:34]

Clear
Temperatura: 7.8°C
Wilgotność: 86%
Ciśnienie: 1010hPa (Steady)
Wiatr: 1.6km/h,  ESE
Uniwersytet Zielonogórski
MDO

SONDA
[30.05.2017]
Głosowanie zakończone
 

Copyright © 2004-2017 amb software | Wszelkie prawa zastrzeżone | Wykonanie: amb software
Polecamy przeglądarkę Mozilla Firefox.
...

Request served in 0.50 sec